Sunday, 30 December 2012

KHAT =]

Assalamualaikum semua :D semoga berbahagia . okeh ,, dah nak masuk 2013 . tapi .......... lupakan saja . *tak jadi pulak* 

Sebenarnya aku dah laaaaamaaa tak update blog nih . bukan ap . malas punya pasal . kahkahkah . tetibe hari ni rajin pulak *hari ni je lah* . sebab apa ? sebabnya penuh aktiviti . takde masa nak update benda alah nih . haha . pagi-pagi maen takraw , petang bola sepak pulak . hidup penuh dengan kesukanan . kumpulkan stamina utk tahun 2013 . maklumlah ............ [pandai-pandai kome tambah]

Okeyy lah . sekian lama aku menyepi dari dunia khat ni , aku try lah menulis khat dkt rumah . maklumlah , taknak kejadian lalu berlaku . okeh , takpayah tau ! sedih sangat-2 pun . ada lah serba sedikit aku buat khat nie . takde lah lawa mana pun , hanya buat yang terdaya sahaja . yang menilainya adalah anda :))



okeyy , kita mulakan dengan Bismillahirrahmanirrahim :D . ini adalah KHAT THULUTH *saje bagi tau* . taktau lah kenapa ada Madrasah Idrisiah kt hujung tuh . maybe rindu nak balek sekolah kot . HAHA . 


seterusnya . jeng , jeng , jeng ! KHAT DIWANI . in adalah hadith rasulullah berkenaan dengan bertaqwalah kepada ALLAH dan mengikut perkara yang baik :)) dan hadis ini tak silap aku , aku blajar time darjah 3 @ 4 lah . apa ntah nama cikgu tuh . Cikgu Huda kot . dia selalu ulang hadis nih . melekat terus dalam otak aku . kahkahkah


next , taraaaaa ! KHAT RIQ'AH . yaaa . nampak tak no 10 tuh ? saja tambah . kahkahkah . atenye , dah tahun depan awok pakai no 10 . huhuhu . hmm , ini aku taktau maksud dia ap . aku pun Bahasa Arab pun takde lah pandai mana pun . kahkahkahkah .


yang terakhir , KHAT THULUTH =] . taktau lah kenapa senget , kepala aku ke ? bukan kot ! yang ni aku tengok kat youtube , boleh search lah . pandai-2 lah search . aku tiru balek ape yang Sheikh Jamaluddin tu buat . ni lah hasilnya . takde lah lawo macam Sheikh Jamaluddin tuh . dia professional . haha



Alhamdulillah . berjaya jugak setelah sekian lama tidak update . mungkin sampai sini sahaja kot , kot lah . kahkahkah . 


Haaaa . baru teringat . sesiapa yang pandai lukis , especially lukis corak bunga , tolong ajar aku . aku tak pandai melukis . teringin nak belajar . Ilmu elok dikongsi , kan ? *renung-renungkan*

Assalamualaikum :D



1 comment: